Kavurma na lovački način

13/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4273
"Da li se lovci zaista toliko razumeju u kuvanje, to se pitamo dok jedemo ovu ukusnu kavurmu na lovački način "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano133
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 300, belo
  • pečurke - 200 g
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 4 kašike
  • paprike - 1 komad
  • paradajz - 3 komada, oljušten i isečen ka kocke
  • šećer - 1 kašičica
  • belo vino - 100 ml
  • bujon - 200 ml, od povrća
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • so - po ukusu
  • čubar - 1 kašika
  • biber - 1 /2 kašičice
  • peršun - 2 - 3 kašike, isečen
  • skrob - 1 kašika, za zgušnjavanje, ili brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk, papriku, pečurke i beli luk. Isecite luk na tanke polumesece, papriku - na kocke, beli luk - na sitno, a pečurke - na tanke parčiće.

Isecite pileći file na male kocke.

Zagrejte ulhje u dubokom tiganju na ringli. Propržite luk na oko 5 minuta. Dodajte pileće meso i promešajte. Pržite dok meso ne promeni svoju boju.

Dodajte pečurke, promešajte i poklopite poklopcem. Dinstajte oko 5-6 minuta. Dodajte paradajz na kocke, papriku, alevu papriku, začine, bujon i vino.

Ostavite jelo da provri, smanjite ringlu i ostavite da vri oko 30 minuta. Ako je veoma retko, možete da dodate prethodno razmućeno sa kašikom skroba ili brašna, da se zgusne.

Kad bude gotovo pospite isečenim peršunom i servirajte.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar