Način pripreme
Očistite luk, papriku, pečurke i beli luk. Isecite luk na tanke polumesece, papriku - na kocke, beli luk - na sitno, a pečurke - na tanke parčiće.
Isecite pileći file na male kocke.
Zagrejte ulhje u dubokom tiganju na ringli. Propržite luk na oko 5 minuta. Dodajte pileće meso i promešajte. Pržite dok meso ne promeni svoju boju.
Dodajte pečurke, promešajte i poklopite poklopcem. Dinstajte oko 5-6 minuta. Dodajte paradajz na kocke, papriku, alevu papriku, začine, bujon i vino.
Ostavite jelo da provri, smanjite ringlu i ostavite da vri oko 30 minuta. Ako je veoma retko, možete da dodate prethodno razmućeno sa kašikom skroba ili brašna, da se zgusne.
Kad bude gotovo pospite isečenim peršunom i servirajte.