Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kavarma»Kavurma na lovački način

Kavurma na lovački način

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Kavurma na lovački način
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Da li se lovci zaista toliko razumeju u kuvanje, to se pitamo dok jedemo ovu ukusnu kavurmu na lovački način"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 300, belo
  • pečurke - 200 g
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 4 kašike
  • paprike - 1 komad
  • paradajz - 3 komada, oljušten i isečen ka kocke
  • šećer - 1 kašičica
  • belo vino - 100 ml
  • bujon - 200 ml, od povrća
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • so - po ukusu
  • čubar - 1 kašika
  • biber - 1 /2 kašičice
  • peršun - 2 - 3 kašike, isečen
  • skrob - 1 kašika, za zgušnjavanje, ili brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk, papriku, pečurke i beli luk. Isecite luk na tanke polumesece, papriku - na kocke, beli luk - na sitno, a pečurke - na tanke parčiće.

Isecite pileći file na male kocke.

Zagrejte ulhje u dubokom tiganju na ringli. Propržite luk na oko 5 minuta. Dodajte pileće meso i promešajte. Pržite dok meso ne promeni svoju boju.

Dodajte pečurke, promešajte i poklopite poklopcem. Dinstajte oko 5-6 minuta. Dodajte paradajz na kocke, papriku, alevu papriku, začine, bujon i vino.

Ostavite jelo da provri, smanjite ringlu i ostavite da vri oko 30 minuta. Ako je veoma retko, možete da dodate prethodno razmućeno sa kašikom skroba ili brašna, da se zgusne.

Kad bude gotovo pospite isečenim peršunom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: