Način pripreme
Povrće se dobro opere, krompir se seče na debele kriške, ne ljušti se i kuva se u posoljenoj vodi da omekša, posle se procedi.
Tikvice se seku na krugove i prže se dok ne porumene. U tiganju se zagrevaju 2-3 kašike ulja, zaprže se luk i beli luk sitno isečeni dok ne postanu zlatasti, sipa se narendan paradajz, paradajz pire i naliva se voda.
Začinjava se solju, šećerom, majčinom dušicom, bosiljkom i biberom. Kuva se 3-4 minuta i sklanja se sa ringle. Pomešaju se paradajz sos i namrvljeni sir.
U posudi od 23 cm sipaju se tri kutlače paradajz sosa, poređa se odozgo oceđen krompir, posipa se prstohvatom soli i preliva se sosom.
Odozgo se poređaju tikvice, sos, narendan kačkavalj, dok se veći deo odvaja za odozgo. Sledi namrvljen skuvani krompir, sos i kačkavalj.
Zapeče se u rerni na 170 stepeni 20 minuta, dok je poslednjih pet minuta sa ventilatorom. Servira se s grančicom svežeg bosiljka i belim lukom. Ukusno i letnje, za laku večeru ili ručak!