Trajfl sa bananama i kafom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
14/06/2018
"Čudesan desert - trajfl sa bananama i kafom "
Priprema10 min.
Kuvanje7 min.
Ukupno17 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano182
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • banane - 2 komada
  • KREM ENGLEZ
  • žumanca - 4 komda
  • šećer - 100 g
  • sveže mleko - 500 ml, punomasno
  • vanila - 1 komada, semenke od mahune (vanilin šećer - 2 kesice)
  • kafa - 100 ml
  • vino marsala - 2 kašike (možeda se zameni drugom vrstom likera, po izboru)
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko se zajedno sa semenkama vanile stavlja na umerenu ringlu i dovede se do tačke ključanja. Sklanja se sa ringle, ako se korsiti vanilin šećer, dodaje se.

Žumanca se umute sa šećerom dok ne pobele. U tankom mlazu se dodahe vruće mleko uz neprestano mešanje.

Smesa se vraća na slabu ringlu i uz neprestano mešanje se skuva krem, dok se blago ne zgusne. Sklanja se sa ringle i ohladi se na sobnoj temperaturi.

Hladna pavlaka se muti u sneg. Banane se iseku na krugove.

Skuvani espreso se ohladu i dodaje se vino Marsala.

Piškote se nalome na polovine i na sekund se potope u kafi.

Poređaju se oko zidova čaše, prelivaju se kremom Englez, stavljaju se krugovi banane, a skroz odozgo se sipa pavlaka kroz špric.

Servira se u čašama. Pri serviranju može odozgo da se pospe kroz cediljku malo kakaa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar