Način pripreme
Mleko se zajedno sa semenkama vanile stavlja na umerenu ringlu i dovede se do tačke ključanja. Sklanja se sa ringle, ako se korsiti vanilin šećer, dodaje se.
Žumanca se umute sa šećerom dok ne pobele. U tankom mlazu se dodahe vruće mleko uz neprestano mešanje.
Smesa se vraća na slabu ringlu i uz neprestano mešanje se skuva krem, dok se blago ne zgusne. Sklanja se sa ringle i ohladi se na sobnoj temperaturi.
Hladna pavlaka se muti u sneg. Banane se iseku na krugove.
Skuvani espreso se ohladu i dodaje se vino Marsala.
Piškote se nalome na polovine i na sekund se potope u kafi.
Poređaju se oko zidova čaše, prelivaju se kremom Englez, stavljaju se krugovi banane, a skroz odozgo se sipa pavlaka kroz špric.
Servira se u čašama. Pri serviranju može odozgo da se pospe kroz cediljku malo kakaa.