Brauni sa rikotom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Brauni sa rikotom
Fotografije: Rositsa Petrova
6 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
9
"Top desert, u koji su zaljubljeni svi koji znaju kako da uživaju u životu"

Potrebni sastojci

  • čokolada - 100 g (prirodna)
  • maslac - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g, beli
  • šećer - 50 g, smeđi
  • kakao - 1 kašika
  • brašno - 60 g
  • vanila - 1 komad
  • rikota - 250 g
  • jaje - 1 komad
  • šećer u prahu - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u posudu na paru čokoladu i maslac. Mešajte dok se ne rastopi i ne dobije homogena smesa. Ostavite da se blago ohladi.

U drugoj posudi umutite jaja i dve vrste šećera. Dodajte u njih smesu od čokolade i maslac u tankom mlazu uz neprestano mešanje.

Prosejte brašno i kakao i dodajte i njih. Promešajte špatulom. Postavite papirom za pečenje pravougaonu posudu za pečenje i sipajte smesu.

Promešajte sir rikotu sa jednim jajetom i šećerom u prahu. Stavite na nekoliko mesta ovu smesu preko čokoladne.

Drvenim ražnjićem ili drškom nekog pribora napravite kružne pokrete.

Stavite brauni u zagrejanu rernu da se peče 45 minuta na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi potpuno i isecite na kvadrate.

Servirajte sa kuglom sladoleda.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: