Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Kokoška u đuvečari

Kokoška u đuvečari

ZoriZori
Guru
8932865k
Kokoška u đuvečari
Fotografije: Zori
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
6
"Neke kokoške su u kokošinjcu - druge - na toplom u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • kokoška - 1 komad
  • grašak - 2 paketa, zamrznut x 450 g
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 glavica
  • mladi luk - 1 veza
  • šargarepa - 3 komada
  • ulje - 50 ml
  • biber
  • kumin
  • so
  • voda - ili domaći pileći bujon
* merne jedinice

Način pripreme

Kokošku očistite i operite. Posolite i pobiberite, namažite lepo smesom od izgnječenog belog luka i ulja, spolja i iznutra i ostavite sa strane.

Crni luk i mladi luk očistite i sitno isecite. Beli luk oljuštite i isecite na krugove, oljuštenu šargarepu secite na kockice.

Svo povrće prebacite u malo namazanu đuvečaru, pospite solju, biberom i kuminom, dodajte zamrzut grašak i oko 500 ml vode ili domaćeg pilećeg bujona.

Promešajte i dodajte kokošku.

Poklopite đuvečaru i stavite u hladnu rernu. Rernu uključite na 250 stepeni i nakon pola sata smanjite na 200 stepeni.

Pecite oko 2 sata ili dok meso ne bude gotovo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: