Punjena kokoška

KK
Kuvar
376271
Punjena kokoška
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Punjena kokoška je prava kulinarska klasika, koju sa zadovljstvom pripremamo sa povodom ili bez njega"

Potrebni sastojci

  • kokoška - 1 komad
  • džigerice
  • želudac
  • pirinač - 2 šolje
  • pečurke - 250 g
  • limun
  • krompir - 700 g
  • maslac
  • mirođija
  • pileći bujon
  • med
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite kokošku. Posolite je spolja i iznutra. Natrljajte uljem.

Operite i očistite iznutrice. Dinstajte ih sa pirinčem, začinjene solju.

Dodajte iseckan peršun i pečurke.

Napunite kokošku smesom i zašijte otvor. Pospite sokom od limuna i premažite medom.

Pecite dok ne bude gotova i dok se ne dobije zlatna korica.

Za garnirung dodajte dinstani krompir sa maslacem i mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: