Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Domaća kokoška sa krompirom u đuvečari

Domaća kokoška sa krompirom u đuvečari

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Domaća kokoška sa krompirom u đuvečari
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
6
"Celom kućom se širi aroma domaće kokoške sa krompirom u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • domaća kokoška - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 1, 5 kg
  • ulje
  • biber
  • čubar
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Domaća kokoška se seče na manje parčiće i opere se. Stavlja se u đuvečaru sa vodom i uljem i stavlja se u rernu.

Domaća kokoška je žilavija i ima potrebu za dužim kuvanjem da bi bila krhka.

Zato se peče dok se pripremaju ostali sastojci.

Luk se oljušti i iseče na krupno. Šargarepe se oljušte i operu.

Seku se na krupno. Krompir se ljušti i opere. Seče se na krupno.

Đuvečara se izvadi iz rerne i pripremljeno povrće se dodaje. Začinjava se solju, biberom i čubrom. Ako je neophodno dodaje se još vode. Meša se.

Sama đuvečara se poklapa i vraća u rernu na tri sata.

Celom kućom se širi miris domaće kokoške sa krompirom u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: