Način pripreme
Stavite blago posoljenu vodu u šerpu da provri. Podelite batake na plećku i donji batak i stavite ih vrelu vodu da se popare 10-15 minuta. Izvadite ih i ostavite sa strane. Operite pirinač i ocedite ga od vode.
U tiganju zagrejte ulje i stavite pirinač da se prži, dok neprestano mešate. Pržite dok ne postane prozračan i blago ne porumeni. Sklonite sa ringle i sipajte u odgovarajuću posudu za rernu. Dodajte nekoliko zrna bibera ili mleveni biber i po želji. Poređajte piletinu odozgo. Stavite donju rešetku u šerpu i stavite posudu za pečenje unutra.
Razredite kocku pilećeg bujona sa 4 i po šolje bujona u kome se kuvalo pile i prelijte pirinač. Probajte i ako je neophodno posolite. Uključite rernu na 20 minuta na 225 stepeni, a nakon toga na 30 minuta na 200 stepeni i dopecite jelo.