Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Zec na lovački način po francuskom receptu

Zec na lovački način po francuskom receptu

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Zec na lovački način po francuskom receptu1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Da odstrelimo danas jednog zeca na lovački način - i vi ste pozvani ako nosite vino"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad, očišćen
  • slanina - 120 g, dimljena
  • luk - 1 glavica
  • belo vino - 280 ml
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • pečurke - 340 g
  • maslac - 1 supena kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • peršun - 1 supena kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zeca. Propržite slaninu, nemojte da dodajete masnoću, dodajte meso i luk. Dinstajte dok ne omekša luk. Sipajte vino i 280 ml vode.

Dodajte muskatni oraščić, biber i stavite smesu da provri. Pokrijte poklopcem, smanjite vatru i dinstajte 30 minuta. Dodajte pečurke i dinstajte još 15 minuta.

Pre serviranja pomešajte maslac i brašno i sipajte u sos. Mešajte dok se ne zgusne i servirajte posuto peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: