Hladno testo za uskršnji kolač

18/06/2018
"Lepe stvari se prave polako, a najbolje testo za uskršnji kolač treba da odstoji bar jednu noć u frižideru "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano138
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 - 6 komada (domaća)
  • sveže mleko - 360 ml
  • šećer - 300 g
  • sveži kvasac - 42 g
  • so - prstohvat
  • maslac - 100 g
  • mast - 60 g
  • ulje - 40 ml
  • brašno - 1.1 kg
  • pomorandža - 1/2 komada
  • rakija - 1 supena kašika
  • vanila - 1 komad
  • esencija za uskršnji kolač (milibrot) - 1 ampula, tečna
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac tako što sipate 2 supene kašike šećera, lepo mešajte dok ne dobijete strukturu testa za palačinke, sipajte oko 100 ml mlakog mleka i oko 2 supene kašike brašna.

Ostavite da popuni posudu, nakon toga je gotovo.

Umutite jaja sa šećerom dok se ne rastope i dodajte sveže mleko, vanilu, koru od pomorandže i esenciju.

Rastopite mast i maslac, prosejte brašno i napravite udubljenje. Zamesite meko testo, počnite da dodajete po malo od masti.

Mesite i dodajte od maslaca sa uljem i mašću dok testo ne upije svu mast. Ostavite testo da odstoji oko 20 minuta, nakon toga namažite kesu uljem i stavite testo unutra, lepo je zavežite i stavite u frižider.

Drugog dana izvadite testo i nakon oko sat vremena ga možete oblikovati.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti