Način pripreme
1. Iseckajte mladi luk i beli luk na kolutove i zapržite ih na slaboj vatri dok ne omekšaju.
2. Sipajte šolju pirinča i pržite ga 2 minuta zajedno sa povrćem, uz neprestano mešanje da se ne zalepi.
3. Nalijte belo vino i sačekajte da ga pirinač upije, nakon toga nalijte deo vrućeg bujona i mešajte. Cilj je da pirinač pusti skrob, da bi rižoto bio kremast. Tu je trenutak i da stavite so i biber.
4. Pratite kada se bujon skoro sav upije i dolijte još dva puta, a pri poslednjem dolivanju dodajete i belu ribu isečenu na kocke. Kuvajte do ne potrošite bujon, ali ako procenite da je pirinač još tvrd možete da dodate još vode, dok ne bude po vašem ukusu. Po mom mišljenju, dobro je da ostane al dente. Imajte u vidu da bela riba bude gotova za veoma kratko vreme - oko 5 minuta.
5. Na tiganju sa malo masnoće i posute solju zapecite škampe cele 1-2 minuta sa svake strane (ne više). Stavite ih u rižoto.
6. Servirajte sa narendanim parmezanom.