Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Marinade»Svinjske šnicle u marinadi sa pivom

Svinjske šnicle u marinadi sa pivom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Svinjske šnicle u marinadi sa pivom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Marinada, strpljenje i prijatelji, da sa njima podelite ovu đakoniju - to su tajne za ukusne šnicle"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 6 šnicli (može i plećka ili slanina)
  • beli luk - 2 - 3 čana (moće i u prahu)
  • med - 2 kašičice
  • limun - 1/2 komada
  • pivo - 250 ml, svetlo (može i tamno)
  • ruzmarin - 1 grančica (po želji)
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • soja sos - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski vrat blago istucate i rascepkate ga po krajevima da se meso ne bi savilo pri pečenju.

Začinjavate šnicle solju i biberom. Pomešate izgnječen beli luk, med, soja sos, isceđen sok od limuna, pivo i ruzmarin (ruzmarin je po želji zbog jake arome) u dubokoj posudi s poklopcem.

Odozgo naprskajte maslinovim uljem i ostavite šnicle da se začine tokom jedne noći.

Sledećeg dana ispecite šnicle na roštilju ili električnom roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: