Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Uvijena pita sa trešnjama

Uvijena pita sa trešnjama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Uvijena pita sa trešnjama
Fotografije: marcheva14
2 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Pozajmili smo iz italijanske kuhinje - neverovatna pita i to ne sa bilo čim, nego sa zrelim trešnjama"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g, belo
  • maslac - 200 g
  • kiselo mleko - 200 g, visok procenat
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • vanila - 1 kesica u prahu
  • trešnje - 350 - 400 g
  • šećer - 100 g, kristal
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni.

Pleh, obložen papirom za pečenje oko 30-32 cm.

Trešnje očistite od koštica. Ostavite sa strane.

U posudi prosejte brašno sa praškom za pecivo sa prstovatom soli. Dodajte kiselo mleko i kockice hladnog maslaca. Brzo zamesite meko testo.

Na brašnom posutoj radnoj površini razvucite pravougaonik oko 3 mm.

Isecite na duge i široke trake. Po sredini traka stavite trešnju jednu do druge i pospite šećerom.

Dva kraja traka učvrstite da se trešnje zatvore, da dobijete nešto kao trubicu.

Uvijte u oblik puža i stavite u pleh. Nakon toga druga popunjena trakica sa trešnjama, koju uviete oko osnovne.

Pitu sa trešnjama pecite na 180 stepeni dok ne dobije rumenu boju.

Kad je izvadite iz rerne ostavite na kratko da se ohladi i obilno pospite šećerom u prahu.

Isecite na komade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: