Svinjske grudi u marinadi sa bejbi krompirićima u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
21/06/2018
"Ukusno i lepo - opušteno možemo da definišemo ove svinjske grudi u marinadi sa bejbi krompirićima kao pravo umetničko delo "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano105
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 500 - 600 g, marinirane
  • bejbi krompir - 150 - 200 g (bugarski)
  • peršun - za posipanje, svež
  • pomorandža - 1 komad
  • ulje - 4 - 5 kašika, maslinovo ulje
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Na papir za pečenje ređamo tanko isečene svinjske grudi, oko njih stavljamo bejbi krompir, posipamo peršunom, solju i biberom. Na kraju prelivamo uljem/maslinovim uljem.

Sečemo pomorandžu na krugove, nakon toga te krgove - na odvojena polovine. Ređamo ih preko mesa.

Pokrivamo posudu za pečenje folijom i pečemo u prethodno zagrejanoj renri na 180 stepeni - 45 minuta.

Nakon toga sklanjamo foliju i pečemo još 15 minuta.

Ostavljamo da se ohladi grudi su spremne za seviranje.

Prijatno! :))

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar