Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Rebarca»Jagnjeća rebra na roštilju

Jagnjeća rebra na roštilju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Jagnjeća rebra na roštilju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
20/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Prilog možete odabrati sami, ali jagnjeća rebra obavezno morate pripremiti po ovom receptu - najbolji je"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebra - 1 kg
  • ruzmarin
  • majčina dušica
  • menta
  • majoran
  • origano
  • nana
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite jagnjetinu na posebna rebra. Ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi dok pripremate roštilj. Ovde je trenutak da začinite meso balansiranim miksom od nekoliko začina po ukusu. I bez njih je meso idealno, dovoljno aromatično i ukusno.

Kad roštilj bude sa užarenim ćumurom, ali ne previše jakim, stavite rešetku na sredinu ili jedan stepen ispod sredine. Namažite rešetku i kada se dobro ugreje poređajte rebra.

Pecite dok ne vidite da tamo gde se nalazi kost izlazi krv. Onda je trenutak da okrenete i pecite još 3-4 minuta, u zavisnosti od debljine rebara, i u zavisnosti od toga koliko želite da bude pečeno.

Imajte u vidu da mnogo prepečena jagnjetina bude mnogo suva. Kad izvadite rebra tek onda ih posolite, nikad pre toga!

Konzumirajte tople u društvu sosa od belog luka ajoli i toplog hleba. Omiljena kombinacija!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: