Ljute svinjske šnicle sa prilogom

20/06/2018
"Vadite pivo i pozovite prijatelje da donesu još - bitka sa ovim ljutim šniclama ispade teška "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano94
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg (plećka ili isečci)
  • pirinač - 1 šolja
  • miks povrća - 1/2 paketa
  • luk - 1 komad
  • beli biber - prstohvat u prahu
  • biber - prstohvat u prahu
  • sos terijaki - 1 šolja
  • šećer - prstohvat
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na tanke šnicle i malo ih izlupajte. Začinite ih soja sosom Terijaki, šećerom, belim biberom i biberom. Lepo ih promešajte i sipajte malo ulja. Pokrijte i ostavite u frižideru da se marinuju.

Ako vam je mnogo bibera, smanjite količinu.

Operite pirinač i stavite da se kuva sa malo soli. Luk sitno iseckajte i zajedno sa povrćem stavite da se dinsta. Dodajte pirinač i zajedno ih pržite dok pirinač ne bude gotov.

Šnicle pecite na ugrejanom roštilju dok ne dobiju crvenkastu boju.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar