Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Krambl sa kajsijama i cimetom

Krambl sa kajsijama i cimetom

MarianeMariane
Džedaj
14947
Krambl sa kajsijama i cimetom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"I dok jedete ovaj veličanstveni desert, ne zaboravite da dodate recept u svoje omiljene"

Potrebni sastojci

  • kajsije - 180 g
  • šećer - 35 g, smeđi
  • voda - 1 kašika
  • brašno - 20 g
  • šećer - 20 g
  • maslac - 20 g
  • bademi - 30 g, listići
  • cimet - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Kajsije se očiste od koštica i iseku se na parčiće. Stavljaju se u šerpu, dodaju se voda i šećer i kuvaju se na srednjoj vatri dok voće ne omekša.

Brašno, ohlađeni maslac, cimet i šećer se pomešaju i namrve prstima dok se ne dobiju mrvice.

Omekšalo voće se raspoređuje u prethodno namazanim vatrostalnim posudama, posipa se maslac mrvicama i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.

Malo pred kraj pečenja dodaju se listići badema.

Gotov krambl se servira sa kuglama sladoleda od vanile.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: