Krambl sa kajsijama i cimetom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
22/09/2019
"I dok jedete ovaj veličanstveni desert, ne zaboravite da dodate recept u svoje omiljene "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano181
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kajsije se očiste od koštica i iseku se na parčiće. Stavljaju se u šerpu, dodaju se voda i šećer i kuvaju se na srednjoj vatri dok voće ne omekša.

Brašno, ohlađeni maslac, cimet i šećer se pomešaju i namrve prstima dok se ne dobiju mrvice.

Omekšalo voće se raspoređuje u prethodno namazanim vatrostalnim posudama, posipa se maslac mrvicama i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.

Malo pred kraj pečenja dodaju se listići badema.

Gotov krambl se servira sa kuglama sladoleda od vanile.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar