Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa medenim ukusom na žaru

Pileće šnicle sa medenim ukusom na žaru

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pileće šnicle sa medenim ukusom na žaru
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Šnicle, žar, terijaki - romatika u tanjiru"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada (može i od domaćeg pileta)
  • univerzalni začin - 1 kašika (čaroban ukus Magija)
  • sos terijaki - 2 kašike
  • soja sos - 3 kašike, taman
  • med - 2 kašičice
  • ulje
  • krompir - 5 komada
  • mladi luk - 3 struka
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Batake odvojte od kosti oštrim nožem, ako ne volite kožicu, možete da je odstranite. U šerpu sipajte granuliran začin, sosove, med i 3 kašike tople vode.

Dobro promešajte da se istopi začin i med i stavite šnicle. Za one koji vole slađi ukus, možete da dodate više meda.

Potopite ih dobro, naprskajte s malo ulja i ostavite da se mariniraju. Pripremite električni roštilj ili roštilj (na žaru je ukus jedinstven).

Ispecite šnicle i garnirajte sa kuvanim krompirom i mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: