Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Ražnjići»Ražnjić sa jagnjetinom na libanski način

Ražnjić sa jagnjetinom na libanski način

ZoriZori
Guru
8932865k
Ražnjić sa jagnjetinom na libanski način
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ne slušajte one koji vam kažu da je tajna u začinima - tajna je u količini - što više, to bolje"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 800 g
  • luk - 2 velike glavice
  • paprike - 3 komada (žute, zelene, crvene - kakve imate)
  • menta - 1 šolja, sitno isečena
  • nana - 2 kašičice, mlevena ili više po ukusu
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na jednake parčiće, kad se očisti od masnoće.

Podeli se u dve posude, u jednoj se promeša sa isečenom mentom, nanom, jednim izgnječenim čenom belog luka i maslinovim uljem, a u drugoj sa mlevenim kimom, drugim gnječenim čenom belog luka i preostalim maslinovim uljem.

Meso se ostavlja da se marinira bar nekoliko sati na hladnom (minimum 2 sata).

Luk i paprike se iseku na srednje velike parčiće. Kada se meso već mariniralo, naniže se na tažnjić, pri čemu se ređa sa paprikom i lukom.

Ražnjić se ispeče na roštilju, na žaru ili električnom roštilju.

Posipa se solju po ukusu pre serviranja.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: