Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Đuveč»Đuveč sa jagnjetinom na trakijski način

Đuveč sa jagnjetinom na trakijski način

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Đuveč sa jagnjetinom na trakijski način
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"U sezoni jagnjića i trakijski đuveč je sa jagnjetinom. I da znate - jedinstveno je ukusan!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 600 g
  • ulje - 4 kašike
  • šaragrepa - 3 komada
  • celer - 1 kriška
  • crvene paprike - 6 komada, ispečene i oljuštene (može i iz konzerve)
  • paradajz - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • ljute paprike - 2 komada
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na parčiće i isprži se u zagrejanoj masnoći, nakon čega se dodaju redom isečeni na sitno luk, šargarepa, celer i paradajz.

Posipaju se alevom paprikom, prelivaju se sa malo vruće voe i kuvaju se na tihoj vatri dok meso ne omekša.

Dodaju se isečene crvene i ljute paprike. Soli se i dodaje se pirinač. Doliva se još malo vode i sipa se u posudu za pečenje.

Peče se lagano, dok pirinač dobro ne upije tečnost.

Pri serviranju se posipa sa više bibera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: