Salata sa kinoom i šargarepom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8843
3
21/06/2018
"Ukusna salata, koja zaslužuje da bude počastvovana sa nekoliko zdravica "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano330
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kinoa - 300 g
  • šargarepa - 2 koamda
  • paradajz - 2 komada
  • krastavac - 1 komad
  • zelena papričica - 1 komad
  • crveni luk - 1 glavica (po želji)
  • ulje - 4 kašike, maslinovo ulje
  • sok do limuna - 1/2 limuna
  • so - 3 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Kinoa se opere, dobro isplakne. Nakon toga se preliva vodom u odnosu 2:1, stavi se da provri i kuva se na tihoj vatri oko 15 minuta.

Za to vreme žitarica će da nabubri i uvećaće svoj obim četiri puta.

Bela zrba kinoe će postati prozračna i oko svakog će se formirati mali krug.

Ocedi se i stavlja u duboku posudu gde se seku na parčiće paradajz, krastavci, zelena papričica i crveni luk.

Salata se začinjava uljem / maslinovim uljem i redom solju, biberom i isceđenim sokom od limuna.

Meša se i gotovo je.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar