Krupna riba u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
21/06/2018
"Evo ga tajni recept za spremanje najukusnije krupne ribe u rerni "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano221
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo filete i osušimo ih. Pincetom odstranimo kosti koje su ostale po ribljem mesu.

U posudi promešamo senf, maslinovo ulje, izmrvljeno seme mirođije, so i biber.

Dobijenom smesom mažemo unutrašnji deo fileta.

Odozgo poređamo lovorov list. Preko jednog filea stavljamo drugi kožom na gore. Pokrivamo ih listovima salate.

Stavljamo ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje i prelivamo maslinovim uljem. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 80 stepeni oko 30 minuta.

Za nadev natopimo sušeni paradajz u toploj vodi 10 minuta.

U zagrejanom suvom tiganju ispržimo na tračice isečenu slaninu dok ne dobije zlatastu boju. Odvojimo je u tanjir, a u tiganj sipamo maslinovo ulje. U njemu zapržimo na minut čen belog luka.

Dodajemo pečurke, majčinu dušicu, paradajz, masline i kapar. Začinjavamo solju i biberom i nalivamo belo vino.

Čim alkohol ispari, ostavljamo tečnost da se redukuje.

Nadev je gotov i vreme je da izvadimo ribu iz rerne. Sklanjamo lovorove listove i salatu.

Riblji sendvič prepolovimo na dva dela. Dobijaju se 4 porcije.

Svaki file stavljamo u tanjir preko lista sveže crvene salate i 2 parčeta hrskave slanine. Sledi porcija nadeva i prekriva se drugim fileom.

Odozgo završavamo ponovo slaninom, aranžiramo sa strukovima sveže majčine dušice i sa malo kapra.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar