Način pripreme
Operemo filete i osušimo ih. Pincetom odstranimo kosti koje su ostale po ribljem mesu.
U posudi promešamo senf, maslinovo ulje, izmrvljeno seme mirođije, so i biber.
Dobijenom smesom mažemo unutrašnji deo fileta.
Odozgo poređamo lovorov list. Preko jednog filea stavljamo drugi kožom na gore. Pokrivamo ih listovima salate.
Stavljamo ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje i prelivamo maslinovim uljem. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 80 stepeni oko 30 minuta.
Za nadev natopimo sušeni paradajz u toploj vodi 10 minuta.
U zagrejanom suvom tiganju ispržimo na tračice isečenu slaninu dok ne dobije zlatastu boju. Odvojimo je u tanjir, a u tiganj sipamo maslinovo ulje. U njemu zapržimo na minut čen belog luka.
Dodajemo pečurke, majčinu dušicu, paradajz, masline i kapar. Začinjavamo solju i biberom i nalivamo belo vino.
Čim alkohol ispari, ostavljamo tečnost da se redukuje.
Nadev je gotov i vreme je da izvadimo ribu iz rerne. Sklanjamo lovorove listove i salatu.
Riblji sendvič prepolovimo na dva dela. Dobijaju se 4 porcije.
Svaki file stavljamo u tanjir preko lista sveže crvene salate i 2 parčeta hrskave slanine. Sledi porcija nadeva i prekriva se drugim fileom.
Odozgo završavamo ponovo slaninom, aranžiramo sa strukovima sveže majčine dušice i sa malo kapra.