Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Riba nosara u rerni

Riba nosara u rerni

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363173026
Riba nosara u rerni
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 5
28/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Sveža riba sa hrskavom kožicom. Razume se da treba da pripremite najbolje belo vino koje imate"

Potrebni sastojci

  • riba nosara - 3 komada
  • limun - 2 komada
  • belo vino - 150 ml
  • so
  • biber
  • dimljena aleva paprika
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Prednost života pored velikih reka je to da skoro uvek možete obezbediti svežu ribu. Ribu očistite od krljušti, peraja, unutrašnjih organa i škrga.

Odsecite glave i repove i oštrim nožem napravite duboke poprečne zareze. Potopite ribu u hladnu vodu da odstoji. Procedite, osušite i posolite ribu.

Ostavite ribu da primi so. U nauljeni pleh i preko papira za pečenje poređajte ribu, prelijte je maslinovim uljem i sokom od limuna, posolite alevom paprikom i biberom, a oko sipajte belo vino.

Pecite u rerni dok riba ne dobije hrskavu koricu. Poslužite je uz svežu salatu, limun ili prilog prema vašem izboru, ali obavezno uz belo vino! Prijatno i nazdravlje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: