Riba nosara u rerni

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
28/07/2017
"Sveža riba sa hrskavom kožicom. Razume se da treba da pripremite najbolje belo vino koje imate "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano353
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prednost života pored velikih reka je to da skoro uvek možete obezbediti svežu ribu. Ribu očistite od krljušti, peraja, unutrašnjih organa i škrga.

Odsecite glave i repove i oštrim nožem napravite duboke poprečne zareze. Potopite ribu u hladnu vodu da odstoji. Procedite, osušite i posolite ribu.

Ostavite ribu da primi so. U nauljeni pleh i preko papira za pečenje poređajte ribu, prelijte je maslinovim uljem i sokom od limuna, posolite alevom paprikom i biberom, a oko sipajte belo vino.

Pecite u rerni dok riba ne dobije hrskavu koricu. Poslužite je uz svežu salatu, limun ili prilog prema vašem izboru, ali obavezno uz belo vino! Prijatno i nazdravlje!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar