Hristova riba u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67533
17/06/2018
"Možemo samo da nagađamo zašto je krštena tako, ali obećavamo, da je neverovatno ukusna "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 198
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • oslić - 500 g
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • šargarepe - 2 komada
  • paradajz pire - 2 kašike
  • biber - 2 kašičice
  • so
  • origano - 2 kašičice
  • lovorov list - 1 komad
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se opere i ako nije očišćena, očisti se. Seče se na krupne parčiće. Nakon toga se soli, posipa se biberom i origanom i tako se ostavlja 15 minuta.

Riba se, uvaljana u brašno, prži u tiganju blago sa obe strane, tek toliko da se zapeče brašno. Ostavlja se sa strane.

U tiganju se takođe blago proprže isečeni luk i šargarepa.

Paradajz pire se razmuti u toploj vodi - oko 2 šolje (200 ml šolja). Sipa se u šargarepu, dodaje se kašičica šećera, soli se, dodaje se i univerzalni začin, biber, origano, lovorov list i malo isečenog peršuna.

Tako napravljen sos se nakon 2-3 minuta sipa u posudu za pečenje.

Oslić se poređa odozgo i jelo se zapeče oko 20-25 minuta.

Ukrašava se sa još peršuna i servira se.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar