Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Pohovana riba u rerni

Pohovana riba u rerni

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Pohovana riba u rerni
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
25/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Pohovana ribica, samo što je sa mnogo manje kalorija koju možete mirno jesti"

Potrebni sastojci

  • bela riba - 800 g, file
  • jaja - 3 komada
  • kukuruzno brašno - 4 supene kašike
  • mirođija - 1 supena kašika, suva
  • so
  • ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Odmrznite belu ribu i blago je posolite.

Umutite jaja u posudi.

Pomešajte kukuruzno brašno sa mirođijom.

Uvaljajte filete ribe u brašno, umočite u umućeno jaje i ponovo u brašno.

Dno tepsije za pečenje obložite papirom za pečenje.

Pospite sa malo ulja.

Riblje filete poređajte i zapecite na otprilike 15-20 minuta 200 °C.

Poslužite pohovanu ribu u rerni sa odgovarajućim garnirungom.

Prijatno sa ovom pohovanom ribom u rerni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: