Pirinač sa pilećim mesom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
24/06/2018
"Mi smo mudri, sklanjamo pileće kosti i kuvamo samo meso sa pirinčem "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 070
  • Pregledi tokom meseca69
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 300 g
  • pile - 1/2 komada
  • ulje
  • luk - 1/2 glavice
  • paradajz sok - 2 kašike
  • so - 1 kašika
  • biber
  • čubar - mrljeni + stoni
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pola pileta u šerpu s vidim i ostavite da provri oko 1 sat. Nakon što je pile gotovo, ostavite ga da se prohladi i odvojte ga od kostiju i usitnite na male parčiće.

U šerpu stavite ulje, toliko da prekrije dno. Isecite luk na sitno i blago propržite. Dodajte pirinač i isto zapržite oko 5 minuta.

Sipajte meso i zapržite još malo (oko 2 minuta). Dodajte so, paradajz sok, lovorov list, mrvljeni i stoni čubar i dobro promešajte.

Sipajte bujon od pileta u šerpu, toliko da prekrije sadržaj. Ako je neophodno, dodajte jednu šolju vode. Ostavite da provri oko 20 minuta. Sklonite sa vatre.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar