Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač sa pilećim mesom

Pirinač sa pilećim mesom

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Pirinač sa pilećim mesom
Fotografije: Maria Doeva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
3
"Mi smo mudri, sklanjamo pileće kosti i kuvamo samo meso sa pirinčem"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 300 g
  • pile - 1/2 komada
  • ulje
  • luk - 1/2 glavice
  • paradajz sok - 2 kašike
  • so - 1 kašika
  • biber
  • čubar - mrljeni + stoni
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pola pileta u šerpu s vidim i ostavite da provri oko 1 sat. Nakon što je pile gotovo, ostavite ga da se prohladi i odvojte ga od kostiju i usitnite na male parčiće.

U šerpu stavite ulje, toliko da prekrije dno. Isecite luk na sitno i blago propržite. Dodajte pirinač i isto zapržite oko 5 minuta.

Sipajte meso i zapržite još malo (oko 2 minuta). Dodajte so, paradajz sok, lovorov list, mrvljeni i stoni čubar i dobro promešajte.

Sipajte bujon od pileta u šerpu, toliko da prekrije sadržaj. Ako je neophodno, dodajte jednu šolju vode. Ostavite da provri oko 20 minuta. Sklonite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: