Način pripreme
U posudu se sipa mleko, kvasac, šećer, promešaju se i dodaje se umućeno jaje, brašno u porcijama i so. Meša se drvenom varjačom.
Dodaje se i meki maslac u kockama i mešanje se nastavlja, da se dobije testo, oko 5 minuta. Ono je meko i lepljivo. Sipa se u maslacem blago podmazanu posudu i ostavlja se da naraste oko 1 sat.
Narenda se sir. Odvojeni u posudi se pomešaju maslac, zeleni začini i beli luk u prahu. Ostavljaju se sa strane.
Naraslo testo se sipa na nabrašnjenu površinu, savija se nekoliko puta i rukama se oformi lepa lopta. Deli se na dva jednaka dela, a svaki deo - na pet trouglastih parčića (ukupno 10 komada).
Svako parče testa se rukama oblikuje u lopticu, prekiva se folijom. Uzima se prva loptica testa i oklagijom se razvija u mali pravougaonik koji se maže jednom kašičicom smese od maslaca i začina.
Posipa se sa malo sira i uvija u elipsu. Svih 9 loptica se oblikuju na isti način, a poslednja loptica testa se puni nadevom i ostavlja kao loptica, koja se stavlja u centar posude za pečenje.
Oko nje se poređaju ostale elipse testa. Ostavljaju se da narastu oko 30 minuta. Mažu se jajetom, raseku se oštrim nožem tačno po sredini, može i dublje, i posipaju se preostalim sirom.
Peku se na 180 stepeni oko 20-25 minuta.