Brz paprikaš od sočiva

24/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3976
"Paprikaš, kakav bismo jeli sa zadovoljstvom svaki dan "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
  • Ukupno pregledano328
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sočivo - 200 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • paradajz - 1 komad, srednje veliki
  • paprika - 1 komad, crvena
  • so - po ukusu
  • peršun - po ukusu
  • biber - malo
  • čubar - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 5 kašika
  • brašno - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi natopimo saočivo na oko 12 sati. Nakon toga prospemo vodu i dobro ga operemo, stavljamo ga u šerpu, dodajemo hladnu vodu i stavljamo ga da se kuva.

Čim voda postane braon, bacamo je i dodajemo drugu hladnu vodu, i tako dva puta, nakon čega ga kuvamo dok ne bude gotovo.

U tiganj nasečemo luk, dodajemo ulje i propržimo, nakon čega dodajemo narendan paradajz, papriku isečenu na sitno i začine.

Mešamo dobro i propržimo oko 2-3 minuta. Nakon toga sipamo zapršku u sočivo i kuvamo oko 10-15 minuta.

U čašu s vodom dodajemo brašno imešamo dobro dok ne dobijemo glatku smesu, koju sipamo u sočivo i kuvamo još oko 5-10 minuta, mešajući s vremena na vreme, da se ne zalepi.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar