Supa od trešanja

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Supa od trešanja
Fotografije: Stoyanka Rusenova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Carica hladnih supa - jedinstvena supa od trešanja sa belim vinom"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 350 - 400 g
  • voda - 200 g
  • belo vino - 1 i 1/2 šolja
  • šećer - 2 kašike
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • kornfleks - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Otklanjamo koštice trešnjama i mešamo ih zajedno sa vodom, belim vinom i šećerom.

Stavljamo na ringlu i mešamo, dok se šećer potpuno ne rastvori.

Ostavljamo tako oko 15 minuta da se krčka, a nakon toga sklanjamo sa ringle.

Umutimo pomoću miksera ili ručnog miksera.

Stavljamo u frižider da se ohladi.

Pri serviranju ukrašavamo pavlakom i kornfleksom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: