Aromatično mleko sa jasminovim pirinčem, jagodama i filiranim bademima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67703
25/06/2018
"Mleko sa pirinčem nikad nije izgledalo toliko privlačno, zar ne mislite "
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jasminov pirinač - 150 g
  • pavlaka - 35% - 150 ml, punomasna
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 100 g, kistal
  • vanila - 1 mahuna, samo semenke
  • cimet - 1 štapić
  • ružina voda - 1 kašičica
  • jagode - 150 g, sveže, na kocke
  • filirani bademi - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere pod hladnom vodom, ocedi se. Stavlja se u šerpu, dodaje se pavlaka i sveže mleko.

Dodaje se šećer i semenke od vanile. Šerpa se stavlja na ringlu i nakon što provri smanjuje se temperatura, ostavlja se da se krčka oko 20 minuta.

Povremeno se meša. Pirinač treba da je omekšao, ali sačuvao svoju celinu. Smesa će izgledati retka, ali nakon što se ohladi, stegnuće se.

Vadi se štapić cimeta i dodaje se ružina voda, promeša se pažljivo.

Raspoređuje se u posudice ili u odgovarajuće visoke čaše, a odozgo se raspoređuju isečene jagode.

Posipa se filiranim bademima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar