Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Aromatično mleko sa jasminovim pirinčem, jagodama i filiranim bademima

Aromatično mleko sa jasminovim pirinčem, jagodama i filiranim bademima

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Aromatično mleko sa jasminovim pirinčem, jagodama i filiranim bademima5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Mleko sa pirinčem nikad nije izgledalo toliko privlačno, zar ne mislite"

Potrebni sastojci

  • jasminov pirinač - 150 g
  • pavlaka - 35% - 150 ml, punomasna
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 100 g, kistal
  • vanila - 1 mahuna, samo semenke
  • cimet - 1 štapić
  • ružina voda - 1 kašičica
  • jagode - 150 g, sveže, na kocke
  • filirani bademi - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere pod hladnom vodom, ocedi se. Stavlja se u šerpu, dodaje se pavlaka i sveže mleko.

Dodaje se šećer i semenke od vanile. Šerpa se stavlja na ringlu i nakon što provri smanjuje se temperatura, ostavlja se da se krčka oko 20 minuta.

Povremeno se meša. Pirinač treba da je omekšao, ali sačuvao svoju celinu. Smesa će izgledati retka, ali nakon što se ohladi, stegnuće se.

Vadi se štapić cimeta i dodaje se ružina voda, promeša se pažljivo.

Raspoređuje se u posudice ili u odgovarajuće visoke čaše, a odozgo se raspoređuju isečene jagode.

Posipa se filiranim bademima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: