Kiparski hleb

Potrebitel#207375Potrebitel#207375
Početnik
323
Kiparski hleb
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Arome i ukusa koji će vas odneti na Mediteran"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 10 g
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • masline - 1/2 šolje (bez koštica)
  • menta - 1 kašičica, suva
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Razredimo kvasac u pola šolje vode, dodajemo pola šolje prosejanog brašna. Pokrivamo i ostavljamo 30 minuta. Luk očistimo i usitnimo.

Dodajemo u smeso preostalo prosejano brašno, luk, mentu, maslinovo ulje, so i šolju vode. Zamesimo glatko elastično testo.

Dodajemo u njega masline, brzo promešamo, pokrivamo krpom i ostavljamo 2 sata.

Od testa pravimo jednu veliku zemičku ili tri srednje. Stavljamo ih u podmazanu posudu za pečenje i ostavljamo da narastu još jednom.

Nakon toga ih stavljamo u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pečemo. Gotov hleb pokrivamo krpom i prskamo vodom. Serviramo ga topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: