Kukuruz kuvan u mikrotalasnoj peći

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73113
27/06/2018
"Super brzo, super lako, samo jednim pritiskom dugmeta na mikrotalasnoj "
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano605
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruz - dva mlečna klipa
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimaju se dva klipa kukuruza i kako su sa omotačem, stavljaju se u tanjir. Pokrivaju se poklopcem za mikrotalasnu rernu. Klipovi ne treba da budu veliki, da bi mogli da se pokriju poklopcem.

Ne stavlja se nikakva voda, apsolutno ništa drugo.

Zavrte se na 7-8 minuta, najviše 9 minuta, na punu jačinu mikrotalasne.

I to je to :)

Izvade se i kad se ohlade malo se očiste od omotača.

Serviraju se posuti solju po ukusu.

Drugi način:

U vatrostalnu posudu se na dno stavljaju listovi, odozgo se poređaju klipovo kukuruza i ponovo preko njih listovi. Zatvara se poklopcem vatrostalne posude.

Stavljaju se u mikrotalasnu rernu na 8 minuta na 900 vati.

Vadiš, soliš i jedeš!

U ovom slučaju klipovi kukuruza su oljušteni.

Treći način:

Za neoljušten kukuruz , zamrznut za zimu u najlon kesama.

Vadi se iz zamrzivača i neodmrznut se stavlja u mikrotalasnu na punu jačinu 9-10 minuta, zavisi od veličine klipova.

Bude kao da je tek skuvan, od leda može da bude veoma sočan.

Zato preporučujem da se kod prva dva načina kukuruz blago poprska vodom, da bude sočan.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar