Način pripreme
1. Prosejte brašno s praškom za pecivo i napravite udubljenje, u koje stavite kiselo mleko, istopljen maslac, vanilu i narendanu koru limuna.
2. Umutite 3 jaja sa šećerom i takođe sipajte u udubljenje (četrvrto jaje sačuvajte za mazanje).
3. Zamesite meko testo, a ako je neophodno dodajte još malo brašna. Ne mesite dugo, već samo toliko koliko je neophodno da se postigne glatkoća testa.
4. Prebacite na nabrašnjenu radnu površinu i razvijte koru debljine malo manje od 1 cm. Isecite oblike po vašoj želji i poređajte na papir za pečenje u posudu od rern. Ostavljajte rastojanje između gurabija.
5. Namažite svaku jajetom umućenim sa malo ulja i nekoliko kapi vode. Pospite obilno kristal šećerom.
6. Pecite na 180 stepeni u prthodno zagrejanoj rerni oko 12 minuta.
Od količine sastojaka u receptu izlaze 4 posude gurabija, vazdušastih i ukusnih.