Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Uskršnje gurabijice sa maslacem

Uskršnje gurabijice sa maslacem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Uskršnje gurabijice sa maslacem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Šta je lepše da započnete Uskrs od čaše toplog mleka i ukusne gurabije"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 4 komada
  • maslac - 175 g, istopljen
  • prašak za pecivo - 17 g
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • šećer - 230 g + za posipanje
  • limun - 1 komad, kora
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejte brašno s praškom za pecivo i napravite udubljenje, u koje stavite kiselo mleko, istopljen maslac, vanilu i narendanu koru limuna.

2. Umutite 3 jaja sa šećerom i takođe sipajte u udubljenje (četrvrto jaje sačuvajte za mazanje).

3. Zamesite meko testo, a ako je neophodno dodajte još malo brašna. Ne mesite dugo, već samo toliko koliko je neophodno da se postigne glatkoća testa.

4. Prebacite na nabrašnjenu radnu površinu i razvijte koru debljine malo manje od 1 cm. Isecite oblike po vašoj želji i poređajte na papir za pečenje u posudu od rern. Ostavljajte rastojanje između gurabija.

5. Namažite svaku jajetom umućenim sa malo ulja i nekoliko kapi vode. Pospite obilno kristal šećerom.

6. Pecite na 180 stepeni u prthodno zagrejanoj rerni oko 12 minuta.

Od količine sastojaka u receptu izlaze 4 posude gurabija, vazdušastih i ukusnih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: