Vatus (Morska lisica) na tiganju

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70243
28/06/2018
"Isproban recept, koji smo uzeli direktno iz kuvara morskih vukova "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano90
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • vatus - 350 g (morska lisica)
  • brašno - za valjanje
  • so - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Vatus (morska mačka) je potpuno hrskava riba. Veoma liči na iverak i ako nisi poznavalac možeš lako da budeš u zabludi.

Dve pljosnate ribe veoma liče i iskusniji ih razlikuju samo po repovima.

Ova riba isto kao iverak ima "dugmad" i dere joj se koža. Čisti se, pere se i iseče se na parčića.

Tako pripremljena već je spremna za kuvanje. Ako raspolažete celom ribom možete da je upakujete i čuvate u zamrzivaču.

Riba je bez kosti, jede se sa hrskavičastim tkivom i bezopasna je za jelo i od strane dece.

Najlakši način za spremanje vatusa je pržen na tiganju.

Parčići se začinjavaju blago solju i biberom. Uvaljaju se u brašno i prže se u zagrejanoj masnoći i sa obe strane dok ne porumene.

Servirajte prženu ribu sa velikom kriškom limuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar