Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Rebra iz rerne pečena sa pivom

Rebra iz rerne pečena sa pivom

Rebra iz rerne pečena sa pivom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
2
"Niko ne kasni za jelo kada smo pripremili rebra u rerni, pečena sa pivom"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 700 g, celo parče
  • pivo - 150 ml
  • so
  • biber
  • čubar
  • ulje
  • kumin
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska rebra pospite solju, biberom kuminom, čubrom i uljem.

Ostavite pokrivene folijom 30 minuta da se začine.

Posle stavite u pleh, sipajte pivo i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni, 1 sat i 20 minuta.

Za vreme pečenja izvadite iz pleha i četkom namažite sos, ako se smanjio, dodajte još malo i pecite dok ne bude gotovo.

Servirajte isečena sa kriškom limuna.

Sipajte čašu vina i jedite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: