Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeno povrće»Artičoka iz rerne sa mocarelom

Artičoka iz rerne sa mocarelom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Artičoka iz rerne sa mocarelom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Drugačiji recept, preporučujemo da ga obabavezno probate - artičoka iz rerne sa mocarelom"

Potrebni sastojci

  • artičoka - 6 komada
  • mocarela - 1 komad, 125 g
  • beli luk - 4 čena
  • peršun - 1 veza
  • belo vino - 100 ml
  • so
  • maslinovo ulje - 1 šoljica
  • voda - 1 šoljica
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite artičoku od spoljašnjih debelih listova dok ne dođete do krehkih.

Isecite po sredini i prepolovite. Skinite nožem mahovinu u osnovi povrća. Ustvari artičoka je cvet, ne povrće! :)

Isecite polovine na male kriške i potopite 30 minuta u hladnu vodu sa sokom jednog limuna.

U tiganju ugrejte 1 šoljicu maslinovog ulja. Stavite oljuštene čenove i sitno iseckani peršun.

Ostavite malo za posipanje pre serviranja jela.

Stavite u tiganj dinstanu artičoku, prelijte belim vinom i 1 šoljivom vode. Poklopite posudu i dinstajte dok artičoka ne omekša i pokrijte parčićima mocarele.

Pecite povrće u rerni dok ne dobije lepo boju na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni.

Pre serviranja pospite artičoku u rerni mocarelom sa sitno iseckanim peršunom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: