Način pripreme
Ako je krompir sitan nemojte ga ljuštiti, nego ga samo operite lepo tekućom vodom sa hrapavim delom sundjera i ostavite ih cele. Ako su krupniji, oljuštite ih i isecite na četvrtine.
Pileće batake očistite, operite i ocedite. Popite solju, biberom, origanom i kuminom.
Krompir prebacite u pleh za pečenje. Posolite po ukusu, pospite biberom, krupnije samlevenom morskom solju, origanom, sokom od jednog limuna i nekoliko supenih kašika maslinovog ulja.
Lepo promešajte krompir da se začini i ravnomerno rasporedite po dnu pleha. Dodajte i pileće batake, napravite ih gnezdo u krompiru.
Sipajte malo vode, koliko da pokrije krompir do pola.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok voda iz pleha ne ispari, krompir ostane samo na masti i bataci dobiju zlatnobraon boju.
Servirajte odmah, po želji obilno pospite peršunom ili mirođijom.
Nemojte zaboraviti uzo!
Prijatno i živeli!