Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Prolećne rolnice»Prolećni rolati sa korama za pitu

Prolećni rolati sa korama za pitu

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Prolećni rolati sa korama za pitu
Fotografije: Stoyanka Rusenova
9 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Dajte nam malo mesta u kuhinji i kore za pitu, da vidite kakve ukusne prolećne rolate ćemo vam pripremiti"

Potrebni sastojci

  • maslac - za zapršku
  • tikvice - 1 komad
  • brokoli - 1 srednja glavica
  • kore za pitu - nekoliko komada
  • kukuruz - 50 - 100 g, iz konzerve
  • pečurke - 1/2 tegle, malo
  • jaja - 1 komad, umućeno
  • sir - 50 g
  • kačkavalj - 50 g
  • mladi luk - 2 struka
  • vegeta - 1 supena kašika
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isećemo tikvicu na trakice, luk sitno, kačkavalj i sir takođe na ivice.

U duboki tiganj stavljamo maslac i dinstamo tikvice zajedno sa brokolijem.

Nakon toga dodajemo kukuruz, pečurke, a na kraju sir, kačkavalj i vegetu.

Ostavljamo tako na oko 5-7 minuta i skidamo sa vatre.

Razvučemo kore, u svaku stavljamo od nadeva i savijamo u rolat.

Umutimo jaje i svaki rolat namažemo odozgo.

Poređamo ih u pleh, prethodno namazan.

Stavljamo u rernu i pečemo dok ne dobije zlatnu i hrskavu koricu.

Kad budu gotovi, namažemo maslacem i serviramo dok su topli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: