Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Doneri»Klasičan turski doner

Klasičan turski doner

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Klasičan turski doner6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Kada jednom budete probali, više nikada nećete pogledati drugi - pogledajte kako se prirema najukusniji turski doner kod kuće"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 500 g, bez kostiju, očišćene od buta
  • za marinadu
  • kiselo mleko - 200 g
  • beli luk - 1 kašičica
  • korijander - 1 kašičica, u prahu
  • kumin - 2 kašičice
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • luk - 1 kašičica, u prahu
  • paradjz pire - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • za serviranje
  • libanske tortilje - 4 - 5 komada, male
  • paradajz - isečen na tanke komade
  • prženi krompir
  • sos
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • majonez - 4 supene kašike
  • beli luk - 1 čen
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite pleh prema dužini ražnjića tako da kad stavite na ivicu pleha meso da vidi iznad dna pleha.

Prethodno 24 sata marinirajte pileće meso, pomešajte kiselo mleko sa svim začinima i lepo uvaljajte meso.

Poklopite posudu folijom i držite u frižideru. Kad bude gotovo, nabodite meso na dva uporedna ražnjića. Stavite ih na prethodno odabran pleh, uvijen folijom.

Pecite u rerni oko 30-40 minuta na 180 stepeni.

U međuvremenu pripremite sos od kiselog mleka, prženih krompira i paradajza.

Izvadite piletinu i isecite na na male, duge štapiće. Ugejte malo tortilje, napunite ih piletinom, krompirom i paradajzom.

Pospite sosom od kiselog mleka, uvijte i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: