Čokolada je fetiš za veliki broj ljudi, i to ne slučajno - čokolada je vekovima bila slavljena kao divlje iskušenje izuzetnog slatkog ukusa.
Ljubav ljudi prema čokoladi je od istorijskog kulinarskog značaja.
Slatko iskušenje je vremenom okupilo poštovaoce iz celog sveta i svake kulture, što je i razlog zašto su uz njeno učešće izmišljeni različiti recepti.
Tokom godina, čokolada je našla razne primene u kulinarstvu – od peciva, do čokoladnih torti, kakao kolača, mlečnih i voćnih deserata.
Pored recepata za hranu, čokolada služi i u receptima za napitke. Među najpopularnijim takvim primerima je mlečni šejk ili u originalu milkšejk od čokolade.
Šta je čokoladni milkšejk i kako ga napraviti kod kuće
Po nayinu se može protumačiti da čokoladni milkšejk sadrži dva obavezna sastojka – čokoladu i mleko.
Ostali sastojci za recept su:
- 200 g kakao;
- 50 g šećera;
- Pavlaka;
- Čokoladno mleko.
Da biste pripremili čokoladni milkšejk, potrebno je da pomešate kakao, sveže mleko, čokoladno mleko i šećer. Dobro se mešaju dok se ne dobije homogena smesa.
Kada je šejk gotov, sipajte ga u 6 čaša od 250 ml. U svaku od njih dodajte tečnu čokoladu. Takođe dodajte pavlaku na vrh da pokrije vrh. Na kraju pospite rendanom čokoladom.
Pogledajte još kako napraviti proteinski šejk. A ako žudite za nečim mlečnim i ukusnim, pogledajte naše recepte za dijetalni šejk i šejk od banane.
Komentari