Bonapeti.rs»Saveti»Kako napraviti čokoladnu mašnu za tortu?

Kako napraviti čokoladnu mašnu za tortu?

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
31789
Kako napraviti čokoladnu mašnu za tortu?

Da biste napravili čokoladnu mašnu za tortu, prvo morate da isečete trake acetatne folije različitih dužina i širina, u zavisnosti od veličine trake koju želite da napravite.

Najbolja opcija: širina velikih traka je oko 3 cm, a malih 1,5 cm Što se tiče dužine, najbolje je 15 - 20 cm.

Ako nemate acetatni film, možete koristiti plastične fascikle iz knjižare, koje se lako savijaju, ili pergament papir.

Što se tiče broja traka, to zavisi od veličine ukrasa. Zato razmislite o veličini torte koju ćete ukrasiti. Obično se pravi 11-20 komada + rezervna 2-3 komada.

Nakon što su trake spremne, potrebno je da istopite oko 150-200 g čokolade na pari.

Možete uzeti bilo koju čokoladu: crnu, mlečnu ili belu, takođe možete mešati različite boje. Ako koristite belu čokoladu, možete joj dodati boje za kolače.

Zatim, pomoću četke ili lopatice, kako želite, ravnomerno premažite traku čokoladom i odmah je podignite da biste dobili glatke ivice. Ostavite 1-2 minuta dok se čokolada malo ne stvrdne. Presavijte traku da formirate petlju, zalepite krajeve zajedno i pričvrstite kopčom. Čokolada treba da bude unutrašnji sloj, a folija spoljni sloj.

Uradite to sa svim trakama i ostavite ih da se stvrdnu.

Pažljivo uklonite foliju, namažite mesto gde će biti traka sa oko 1 kašike istopljene čokolade i počnite da sastavljate.

Prvi sloj od 6-8 petlji poređajte u krug, centar ponovo premažite istopljenom čokoladom i pričvrstite preostale petlje, umačući ih u istopljenu čokoladu.

Mašnica za čokoladnu tortu je gotova, samo je ostavite da se stvrdne.

Pogledajte još:

- Kako se prave jagode u čokoladi;

- Kako da napravimo čokoladne kapljice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji