Da biste napravili čokoladnu mašnu za tortu, prvo morate da isečete trake acetatne folije različitih dužina i širina, u zavisnosti od veličine trake koju želite da napravite.
Najbolja opcija: širina velikih traka je oko 3 cm, a malih 1,5 cm Što se tiče dužine, najbolje je 15 - 20 cm.
Ako nemate acetatni film, možete koristiti plastične fascikle iz knjižare, koje se lako savijaju, ili pergament papir.
Što se tiče broja traka, to zavisi od veličine ukrasa. Zato razmislite o veličini torte koju ćete ukrasiti. Obično se pravi 11-20 komada + rezervna 2-3 komada.
Nakon što su trake spremne, potrebno je da istopite oko 150-200 g čokolade na pari.
Možete uzeti bilo koju čokoladu: crnu, mlečnu ili belu, takođe možete mešati različite boje. Ako koristite belu čokoladu, možete joj dodati boje za kolače.
Zatim, pomoću četke ili lopatice, kako želite, ravnomerno premažite traku čokoladom i odmah je podignite da biste dobili glatke ivice. Ostavite 1-2 minuta dok se čokolada malo ne stvrdne. Presavijte traku da formirate petlju, zalepite krajeve zajedno i pričvrstite kopčom. Čokolada treba da bude unutrašnji sloj, a folija spoljni sloj.
Uradite to sa svim trakama i ostavite ih da se stvrdnu.
Pažljivo uklonite foliju, namažite mesto gde će biti traka sa oko 1 kašike istopljene čokolade i počnite da sastavljate.
Prvi sloj od 6-8 petlji poređajte u krug, centar ponovo premažite istopljenom čokoladom i pričvrstite preostale petlje, umačući ih u istopljenu čokoladu.
Mašnica za čokoladnu tortu je gotova, samo je ostavite da se stvrdne.
Pogledajte još:
- Kako se prave jagode u čokoladi;
- Kako da napravimo čokoladne kapljice.
Komentari