Recept za prženu pileću džigericu je jednostavan i ostvariv je čak i za najneiskusnije u kuhinji.
Najvažnije je koristiti svežu pileću džigericu, koju morate očistiti da ne bi bila gorka nakon pripreme.
Potrebni sastojci:
pileća džigerica - 400 g.
brašno - 3 kašike
biber - 1/2 kašičice
so - 1/2 kašičice
ulje - za prženje
Način pripreme:
Pileća džigerica se dobro opere i ostavi da se ocedi.
Kada se ocedi od vode, potpuno je osušite salvetom ili kuhinjskim papirom. Pazite da papir ne ostane na džigerici.
Stavite osušenu džigericu u duboku posudu. Dodajte joj brašno, biber i so. Dobro promešajte da se ravnomerno začini.
U tiganj sipajte ulje - jedan prst i ostavite da se zagreje.
Kad se ulje dovoljno zagreje, pržite džigericu. Dobro je da je pržite u porcijama, kako bi se lepo i ravnomerno ispržila. Ako ih sve stavite odjednom, biće vam teže da ih pržite i veća je verovatnoća da će se pretvoriti u kašu.
Premešajte ili okrećite prženu pileću džigericu tokom prženja na sve strane.
Izvadite pripremljenu džigericu u tiganju u posudu, koju ste prethodno obložili kuhinjskim papirom. Na ovaj način kuhinjski papir će upiti višak masnoće iz pržene džigerice.
Budite pažljivi prilikom prženja džigerice, jer je moguće da dosta prskaju.
Komentari