Bonapeti.rs»Saveti»Kako se prži pileća džigerica?

Kako se prži pileća džigerica?

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
3391
Kako se prži pileća džigerica?

Recept za prženu pileću džigericu je jednostavan i ostvariv je čak i za najneiskusnije u kuhinji.

Najvažnije je koristiti svežu pileću džigericu, koju morate očistiti da ne bi bila gorka nakon pripreme.

Potrebni sastojci:

pileća džigerica - 400 g.

brašno - 3 kašike

biber - 1/2 kašičice

so - 1/2 kašičice

ulje - za prženje

Način pripreme:

Pileća džigerica se dobro opere i ostavi da se ocedi.

Kada se ocedi od vode, potpuno je osušite salvetom ili kuhinjskim papirom. Pazite da papir ne ostane na džigerici.

Stavite osušenu džigericu u duboku posudu. Dodajte joj brašno, biber i so. Dobro promešajte da se ravnomerno začini.

U tiganj sipajte ulje - jedan prst i ostavite da se zagreje.

Kad se ulje dovoljno zagreje, pržite džigericu. Dobro je da je pržite u porcijama, kako bi se lepo i ravnomerno ispržila. Ako ih sve stavite odjednom, biće vam teže da ih pržite i veća je verovatnoća da će se pretvoriti u kašu.

Premešajte ili okrećite prženu pileću džigericu tokom prženja na sve strane.

Izvadite pripremljenu džigericu u tiganju u posudu, koju ste prethodno obložili kuhinjskim papirom. Na ovaj način kuhinjski papir će upiti višak masnoće iz pržene džigerice.

Budite pažljivi prilikom prženja džigerice, jer je moguće da dosta prskaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni