Kako da uklonimo neprijatan miris mesa?

Kako da uklonimo neprijatan miris mesa?

Svi znamo da se najukusnija domaća jela pripremaju od svežeg mesa, ali ponekad se desi da meso odstoji u frižideru dan ili dva, dok dođe na red da se pretvori u sočni tas kebap ili vinski kebap.

Zbog stajanja u frižideru, moguće je da meso dobije neprijatan miris i tada mnoge domaćice imaju veliki izazov pred sobom i pitaju se kako da uklone neprijatan miris mesa.

Dobra vest je da uklanjanje lošeg mirisa mesa nije nikakav složen posao. Ovo se može uraditi veoma lako sa namirnicama kojih ima u svakoj kući, a konačni rezultat će biti i ukusniji.

Jedan od načina za uklanjanje lošeg mirisa mesa je taj da se ono potopi u prokuvanu kamilicu na najmanje 10-15 minuta. Aromatična biljka, ne samo da će ukloniti neprijatni miris, već će i zahvaljujući svom antiseptičnom dejstvu da odstrani i veliki deo bakterija na mesu.

Možete potopiti meso neprijatnog mirisa i u hladnu vodu u koju ste ubacili nekoliko upaljenih komada drvenog uglja. Ako meso treba da skuvate, samo dodajte jedan ili 2 komada aktivnog uglja i oni će ubiti sve neprijatne mirise.

Lak i veoma korišćen način od domaćica za uklanjanje neprijatnog mirisa je mariniranje. Najbolja marinada u ovom slučaju je od luka, sirćeta, soli i različitih aromatičnih začina. Preporučuje se da meso ostavite u marinadi duže nego obično, a nakon toga da marinadu ne koristite u procesu pripreme mesa.

Najefikasniji pomoćnik u uklanjanju lošeg mirisa mesa je alkohol. Dodajte određenu količinu alkohola u procesu pripreme. Na taj način, ne samo da ćete ukloniti miris mesa, već će meso biti ukusnije i sočnije.

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji