Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi kora od keksa?

Kako se pravi kora od keksa?

MarianeMariane
Džedaj
1460982
Kako se pravi kora od keksa?

Pravljenje lepe kore od keksa je najvažniji korak ka tome da zasijate pred svima savršenim čizkejkom sa korom od keksa ili nekom efektnom tortom sa korom od keksa.

Za pripremanje kore od keksa trebaju vam, što i sami pretpostavljate, keks i maslac. Za kalup sa pokretnim prstenom prečnika 20-22 cm koristite 240 g čajnog keksa i 125 g rastopljenog maslaca.

Preporučujemo vam da koristite čajni keks, zato što se on lako melje ili usitnjava na mrvice, ali možete koristiti i običan keks, izbor je potpuno u vašim rukama.

Drugi sastojak za savršenukoru od keksa je maslac, a tajna je da koristite topao, skoro vreo maslac, a ne samo omekšali.

Pripremanje kore od keksa prolazi kroz nekoliko etapa. Keks najpre treba usitniti ili samleti. Možete koristiti blender, ili da jednostavno keks stavite u kesu, pa prelazite preko nje oklagijom, dok ne dobijetesitne mrvice.

Nakon toga dodajete topli maslac i pažljivo zamesite masne mrvice. Teško je odrediti koliko tačno maslaca treba dodati, jer to u velikoj meri zavisi od samog keksa.

Kada se stavi prava količina maslaca, dobija se homogena smesa, koja se lako raspoređuje po zidovima posude. Manje maslaca čini koru dosta krhkom. a više maslaca čini da je kora dosta privlačna i jednostavna za rad, ali i to ima svojih mana.

Kada stavite manje maslaca nego što je potrebno, kora se previše mrvi i kolač ne može da se seče na jednake parčiće. Previše maslaca će pomoći da se kolač pravilno oblikuje, ali biskvit neće primiti dovoljno vlažnosti od krema, zbog čega će kora biti neprijatno tvrda.

Ako ste pogodili pravu meru maslaca dobićete kolač, koji se seče na perfektne komade sa korom koja se topi u ustima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji