Losos je jedna od najukusnijih i laganih riba i postala je omiljena kod svih sledbenika zdrave ishrane i istančanih jela. On se priprema veoma brzo i lako, a može da se peče, dinsta ili kuva na pari.
Kako god da pripremite lososa, imajte na umu da vam je potrebno svega nekoliko minuta, jer losos ne spada u ribe koje treba kuvati duže vreme. Poslužite lososa uz lake priloge - dinstani brokoli, krompir, šargarepa, prokelj, špargle, sveža zelena boranija, zelena salata, pirinač ili kuskus.
Varijanti, što se tiče priloga ima mnogo. Kako stoje stvari u odnosu na alkohol? Uz koje alkoholno piće može da se posluži ova fina riba? Prvi odgovor je, razume se, belo vino. Ono je prava klasika i najbolje naglašava ukus, ne samo lososa, već i svih drugih vrsta ribe. Čaša laganog belog vina, koje ima nežnu notu, biće fantastičan finiš uz jelo.
Možete da poslužite i lagano penušavo vino, pa čak i roze, koje je takođe veoma nežno. Na kraju krajeva, ipak zavisi od vas i od vašeg ukusa. Ribu možete poslužiti i uz čašu piva, ako vam, naravno ova kombinacija odgovara. Jaka alkoholna pića nisu odgovarajuća za ribu. Takođe, riba i crno vino ne idu baš zajedno, ali ako se vama sviđa, možete poslužiti lagano crno vino.
Komentari